Another (recenzia)

15. května 2013 v 21:50 | Mell♥ |  recenzie

Japonsko Anaza
EN název Another
Animovaný / Horor / Dráma / Tragédia
Japonsko, 2011- 2012, 12 dielov
veková hranica: 18+ (podľa Mell: 15+)




Kouichi sa z Tokia presťahuje k svojim strým rodičom. Skolabujú mu pľúca, a preto nastúpi do školy o mesiac neskôr. Kým bol v nemocnici, prišli ho navštíviť 3 predsedovia triedy. Niečo sa mu na nich nezdá- oboznámia ho s pravidlami triedy, ktoré berú prehnane vážne a ich rozhovor nemá ďaleko od výsluchu. Zisťuje, že o 3.triede 9. ročníku sa kolujú historky, že je prekliata. Po nástupe do školy, je všetko v poriadku až na dve veci- spolužiaci mu niečo taja a záhadná Misaki. Misaki je jeho spolužiačka, no každý sa správa, akoby neexistovala, dokonca aj učitelia. Keď sa na ňu Kouichi pýta, ostatní tvrdia, že nijakú Misaki nepoznajú. Kouichi sa v nemocnici dozvedá, že Misaki umrela pred týždňom. To v ňom vyvolá neistotu, že Misaki je duch, ktorého vidí iba on. Po niekoľkých týždňoch v škole zomrie jedna jeho spolužiačka. Kalamita započala- séria úmrtí práve začala.

Môj názor: Veľmi pekný horor, ktorý má aj celkom uveriteľný príbeh. Splnil moje očakávania, ba dokonca ich predčil. V príbehu je nadmerné množstvo úmrtí- ktoré sú aj reálne (nie ako napr. zabije ťa Samara alebo podobne), veľa krvičky a všetko čo k tomu patrí. Napriek tomu to nie je, až tak strašidelné, takže to vážne môže vidieť aj nižšia veková kategória. Jediné mínus dávam kresbe (hlavná postava je najhoršie nakreslená + má 2x väčšie oči ako ostatní).


Hodnotenie:/

Online: Shirai (potrebná registrácia)
Download: NeoExorcist (potrebná registrácia) / Ulož.to

poznámka: bol natočený aj hraný film


Japonsko Anaza
EN název Another - The Other - Inga
Animovaný / Horor / Dráma / Tragédia
Japonsko, 2012, 1 diel
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kira*Yume Kira*Yume | E-mail | Web | 16. května 2013 v 6:55 | Reagovat

O.O já myslela že si recenzi na Another už dávala :D, hlavně na tom debilní je, že se musim registrovat -.-''

2 beepinka beepinka | Web | 16. května 2013 v 15:33 | Reagovat

Na tohle anime furt různě narážím a furt přemýšlím,jestli se na to podívat. :3 každopádně super recenze=)

3 Ame Ame | E-mail | Web | 16. května 2013 v 17:09 | Reagovat

Another je dobré anime, jen ten konec nemuseli tak useknout ;-)

4 Koko~chan Koko~chan | Web | 16. května 2013 v 18:33 | Reagovat

Já horory nemám ráda. Přijde mi to bez pointy... I když je fakt, že tohle nějakou pointu nejspíš má..

5 Helizns Helizns | Web | 16. května 2013 v 19:17 | Reagovat

Another je celkem dobrý horror, jenom jsem si myslela že to bude na způsob něco s těmi panenenkami,nebo stím jejím OKEEM :D

6 ♥Míša♥ ♥Míša♥ | Web | 16. května 2013 v 19:21 | Reagovat

Súhlasím s Koko-chan , tiež nemám horory v láske,recenzia ma pre to ale natchla takže uvidíme no,už som videla v jeden deň tolko recenzí že neviem čo skôr xD "Bleach Manga!" :D

7 Carter ツ Carter ツ | E-mail | Web | 16. května 2013 v 20:44 | Reagovat

Pff klíf'o 13+ :D Ne, dělám si srandu. ještě to zvážím

8 Carter ツ Carter ツ | E-mail | Web | 16. května 2013 v 20:45 | Reagovat

klíd'o *handicap psaní :-D

9 my-world-teddy my-world-teddy | 17. května 2013 v 11:53 | Reagovat

mne sa to tiež veľmi ľúbilo, ale ten koniec mi prišiel trochu prehnane krvavý a nelogický :D :D :D a mne sa strašne tie oči páčili :3 :3

10 Aya Evans Aya Evans | Web | 17. května 2013 v 14:09 | Reagovat

Před pár dny jsem začala sledovat! Konečně!! *-*  Musím říct, že fakt paráda. Je to celkově asi nejlepší horor, co jsem kdy viděla (moc jich nebylo, počítám i hrané filmy....). Jak jsi psala, vše je tam dost uvěřitelné, a proto je to tak dobré.
Já byl dala jako malý mínus, že anime začíná po chvíli ztrácet na vážnosti a všichni si žíjí svůj dokonalý život, ale pak zase někdo umře a to se vyrovnává...:D No, ještě mi zbývá pár dílů, tak uvidím, jak to skončí.:)
Jinak velké oči k anime prostě patří, takže tohle bych vůbec nezmiňovala.:) Btw hezká recenze.

11 Michio Michio | Web | 17. května 2013 v 19:56 | Reagovat

abych byla upřímná, tak mě Another moc nebavil - nepočítám-li první 3-4 díly - ty byly super! ale pak se to nějak celé zvrtlo a nakonec to přešlo v obyčejnou vyvražďovačku, kterou moc protahovaly a nakonec se zdárně dokopali ke konci...věkový limit jsem taky moc nepobrala - dala bych to tak od 12ti max. 15ti let
ale pokud bych na tomto anime něco ocenila, tak hudbu ~ od openingu přes ost až po ending - dokonalost sama *-*

12 Alex Ayano Kowai Alex Ayano Kowai | Web | 17. května 2013 v 20:28 | Reagovat

WoW :D tak toto musím vidieť :D osobne mi anime horrory neprídu strašidelné a kedže mám rada Kill Bil tak krv mi absolútne nevadí :D :D fúúvah, pekná recenzia mno a veľké oči snáď prežijem :D

13 Lairai Lairai | Web | 18. května 2013 v 9:21 | Reagovat

Pošli mi to na e-mail,ale nevím jestli to stihnu o víkendu páč dneska musím udělat dva designy a zítra asi pojedeme nakupovat >.>

14 Otome Otome | E-mail | Web | 18. května 2013 v 14:33 | Reagovat

Another je super anime ! :D ^^

PS.: Nebyla tady už náhodou recenze na Another ? :o

15 my-love-is-korea my-love-is-korea | 18. května 2013 v 17:04 | Reagovat

Hmm ešte som to nevidela ale kamarátka ma to stále núti pozerať lenže ja nemôžem veľmi také anime xDD vždy ma z toho začne bolieť brucho a večer sa bojím že ma niečo zožerie xDDDD :D Ale keď hovoríš že je to dobré tak to kuknem :D Aj tak nemám čo robiť xD :D a ten prvý obrázok je veľmi pekný ***-***

16 SasuMaka™ SasuMaka™ | Web | 18. května 2013 v 19:50 | Reagovat

Miluju toto anime
Je to fakt horror :)

17 Lucík tvé SBčko Lucík tvé SBčko | Web | 19. května 2013 v 10:39 | Reagovat

Vypadá to zajímavě, musím někdy skouknout. :-)

18 Ryu^^ Ryu^^ | Web | 20. května 2013 v 13:15 | Reagovat

Tohle anime fakt miluju *w*

19 Mizu..:3 Mizu..:3 | Web | 22. května 2013 v 20:55 | Reagovat

Kolikrát jsem na tohle narazila,ale pořádnou recenzi vydím až tady...teď mám o důvod víc se na to podívat...:3

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

dfghjjjjjjjjknbvvTOPlist
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/59/Empty.png